Play

Zee van Tijd

Veertig jaar na het tragische einde van hun zeiltocht op de Atlantische Oceaan, ontmoeten twee vroegere geliefden elkaar weer. De tijd blijkt niet alle wonden te hebben geheeld.

Tijden & Tickets

De Venlose regisseur Theu Boermans mag dit jaar het Nederlands Film Festival openen met ZEE VAN TIJD, een film over een zeiltocht met een tragische afloop. Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren tachtig met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan wordt de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid. In de nasleep van de reis drijven Lucas en Johanna steeds verder uit elkaar.

Theu Boermans behoort tot de meest gevierde regisseurs van Nederland. Eerder in zijn carrière won hij met 1000 ROSEN (1994) een Gouden Kalf voor Beste Film. Voor de tv-serie DE PARTIZANEN (1995) won hij opnieuw een Gouden Kalf, nu voor Beste Televisiedrama. Ook is hij bekend als regisseur van de succesvolle musical SOLDAAT VAN ORANJE. Het scenario van ZEE VAN TIJD werd geschreven door Marieke van der Pol (DE TWEELING, BANKIER VAN HET VERZET).

Theu Boermans, Nederland, 2020, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Reinout Scholten van Aschat, Gijs Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Elsie de Brauw.