Play

Zappa

Markant portret van Frank Zappa (1940-1993), een muzikale vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld.

Tijden & Tickets

Meer dan duizend uur beeld en geluid had Alex Winter tot zijn beschikking. Een verzameling die Zappa zelf had opgezet en onderhouden. Het moet een schier onmogelijke klus zijn geweest, want hoe vat je zijn muzikaliteit, authenticiteit en veelzijdigheid in twee uur film samen? Dat is meer dan gelukt want na deze vloedgolf Zappa wil je alleen maar meer zien, horen en te weten komen over deze legendarische muzikant, die zich virtuoos tussen genres (modern klassiek, avant-garde, jazz, rhythm & blues, bigband, rock) bewoog. Naast muzikant was Zappa ook componist, filmmaker, performer, politicus/activist en vader van vier kinderen. Niet dat we van dat laatste veel te zien krijgen. Zappa leefde voor de muziek, en niet ‘om hitjes te maken’. Een hit komt er uiteindelijk wel, maar pas als zijn dochter met hem VALLEY GIRLS opneemt, naar eigen zeggen omdat ze graag wat meer tijd met hem wilde doorbrengen.

ZAPPA maakt je nog nieuwsgieriger naar deze charismatische, humoristische, en intense persoonlijkheid, die het in de jaren negentig nog tegen presidentskandidaat George Bush had willen opnemen. Hij overleed in 1993, op 52-jarige leeftijd. Het archief werd geopend. Wat een geluk voor ons. (ej)

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Alex Winter, VS, 2021, 129 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Zappa Ps 1 Jpg Sd Low 10911 1611837145