Play

Zagros - Engels ondertiteld

Drama en liefdesverhaal over de invloed van overspel, leugens en twijfels op een Koerdisch echtpaar en de kracht van culturele tradities en gewoontes die zich over grenzen heen manifesteren.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Havin, de vrouw van een eenvoudige herder op de grens van Turkije en Koerdistan, wordt door zijn familie beschuldigd van overspel. Ze ontkent, maar vlucht met hun dochter Kayhan naar België. Zagros is ervan overtuigd dat zijn vrouw onschuldig is en reist haar achterna om in Brussel samen met haar een nieuw begin te kunnen maken. Daar slaat de twijfel echter toe als blijkt dat Havin toch niet de hele waarheid heeft verteld. Zagros wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor zijn vrouw en de oude tradities die om eerwraak schreeuwen.

De oorspronkelijk uit Irak afkomstige regisseur heeft zelf ook een nieuw leven opgebouwd in België. Na het volgen van de Filmacademie maakte hij een aantal veelvuldig bekroonde korte films. (av)

Sahim Omar Kalifa, België, 2017, 102 min. Koerdisch & Nederlands gesproken, Engels ondertiteld. Met Halima Ilter, Feyyaz Duman, Daria Hachem Mohamed Gulli, Suat Üsta.