Play

Yuni

Indonesisch, intiem coming-of-agedrama over een middelbare scholiere die naar de universiteit wil, maar haar traditionele familie verwacht dat ze zo snel mogelijk gaat trouwen.

Laatste kans
Tijden & Tickets

Yuni is een tienermeisje met een passie voor de kleur paars, een stel goede vrienden en typische tieneropvattingen. Ze groeit op in een liefdevol gezin, maar haar familie is meer gehecht aan tradities dan Yuni zelf. Met haar vriendinnen voert ze verstillende gesprekken over seks en het huwelijk. Yuni is van plan om vrijgezel te blijven en een studiebeurs voor de universiteit te halen, maar dat doel raakt uit zicht wanneer huwelijksaanzoeken voor Yuni beginnen binnen te druppelen. Ze wil ze allemaal afwijzen, maar een oude Indonesische mythe zegt dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen. Yuni’s oma spoort haar dan ook aan om de ‘zegen’ van een huwelijksaanzoek niet te weigeren. Met elke dag die voorbijgaat, thuis en op school, ziet Yuni haar horizon steeds kleiner worden.

In YUNI maakt hoofdrolspeelster Arawinda Kirana haar speelfilmdebuut. Het is een betoverend optreden. Kirana portretteert op overtuigende wijze een tiener die zowel aarzelend als zeker is over hetgeen ze verlangt van haar toekomst.

Kamila Andini, Indonesië, Frankrijk, Singapore, Australië, 2021, 95 min. Indonesisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Arawinda Kirana, Asmara Abigail, Sekar Sari, Marissa Anita, Dimas Aditya..