Play

Young Soul Rebels

Deze vroege film van Isaac Julien neemt ons mee naar het Londen van 1977 en volgt het onderzoek naar de moord op een zwarte homoseksueel.

NB: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.
Tijden & Tickets

YOUNG SOUL REBELS speelt ten tijde van het zilveren ambtsjubileum van Elisabeth II. Caz en Chris werken als deejays bij een piratenzender. In Engeland is punk de nieuwe muzikale trend, maar Caz en Chris draaien tegen de stroom in soul. Als hun vriend TJ wordt vermoord, is vooral Caz enorm van slag. De moord zorgt voor spanningen in de vriendschap van Caz en Chris. Terwijl Caz een nieuwe relatie begint met de witte punker Billibud, wordt Chris opgepakt voor de moord op TJ.

In YOUNG SOUL REBELS portretteert Isaac Julien de interactie tussen culturele jeugdbewegingen uit de late jaren zeventig – skinheads, punkers en soulboys – en de sociale, politieke en culturele spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. De film werd geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes en werd vaak vergeleken met MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE van Stephen Frears, die zich in zijn film richt op raciale en politieke spanningen in het Engeland van Margaret Thatcher.

Isaac Julien, VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, 1991, 105 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Valentine Nonyela, Mo Sesay, Dorian Healy, Frances Barber, Jason Durr.