Play

Yesterday

Romantische komedie van Danny Boyle (Slumdog Millionaire) over een jonge muzikant die zijn kans op wereldwijde faam aanzienlijk ziet stijgen als blijkt dat hij de enige persoon op aarde is die de nummers van The Beatles kent.

Tijden & Tickets

Worstelende singer-songwriter Jack treedt 's avonds en 's weekends op in vreselijke cafés. Zijn droom van wereldroem heeft hij inmiddels opgegeven. Maar als hij, na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring, ontdekt dat hij de enige ter wereld is die The Beatles nog kent, ruikt hij een kans. Hij doet alsof hun nummers de zijne zijn en zijn vrienden vinden hem een genie. Dan wordt hij ontdekt door Ed Sheeran en door diens bitchy manager klaargestoomd voor succes. Jack groeit uit tot een muzieksensatie, maar of dat goed afloopt…

Regisseur Boyle (SLUMDOG MILLIONAIRE, TRAINSPOTTING) en scenarioschrijver Curtis (LOVE ACTUALLY, NOTTING HILL) slaan de handen ineen voor een muzikale ‘wat als’-romcom, met veel zwier en natuurlijk een geweldige soundtrack. (ek)

Danny Boyle, VK, 2019, 117 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon.