Play

Yakari

Animatiefilm over de spectaculaire avonturen van de kleine Sioux-indiaan Yakari en zijn vriendschap met Kleine Bliksem, een supersnelle mustang.

Tijden & Tickets

Terwijl zijn stam klaar staat om verder te trekken, vertrekt de jonge Yakari om de sporen te volgen van Kleine Bliksem, een ontembare mustang. Onderweg ontmoet hij zijn totemdier Grote Adelaar, die hem een prachtige veer geeft en een fantastische gave: Yakari zal kunnen spreken met de dieren. Helemaal alleen doorkruist Yakari de prairie tot hij een gevaarlijke andere stam ontmoet. Onverwacht schiet Kleine Bliksem hem te hulp. De mustang leert Yakari hoe hij zijn vertrouwen en vriendschap kan winnen. Maar hoe redt de kleine indiaan zich in de wilde natuur?

YAKARI is een prachtige animatiefilm gebaseerd op de beroemde stripboeken van Job en Derib, die voor het eerst in 1969 in Zwitserland verschenen. Sinds 1973 worden de strips ook in het Nederlands vertaald.

Toby Genkel & Xavier Giacometti, België, Frankrijk, Duitsland, 2020, 84 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met William De Winter, Sander Gillis, Mats Lambrecht, Pixie Ramboer, Maksim Stojanac.
Yakari Ps 1 Jpg Sd Low 200928 144541 10263 1601297140