Play

Wonka (OV)

In deze humoristische en fantasierijke prequel van Charlie And The Chocolate Factory zien we hoe de jonge Willy Wonka uitgroeide tot ’s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier. Met Timothée Chalamet in de titelrol.

Tijden & Tickets

Al het goede in de wereld is ooit begonnen met een droom. Die van de jonge Willy Wonka is om een chocoladefabriek te beginnen. Allerhande heerlijke ideeën heeft hij, waarmee hij de wereld stapje voor stapje lekkerder wil maken. Daarbij wordt hij echter tegengewerkt door een kartel van chocolademakers die geen concurrentie dulden.

De kerstmusical WONKA is gebaseerd op een personage uit CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY, het iconische kinderboek van Roald Dahl uit 1964. WONKA is geen verfilming van dat boek, maar gebaseerd op een origineel scenario waarin regisseur Paul King (PADDINGTON, PADDINGTON 2) en komiek Simon Farnaby een antwoord geven op de vraag hoe de jeugdjaren van Willy Wonka eruitzagen. Voor hoofdrolspeler Timothée Chalamet markeert de film zijn zangdebuut op het grote doek. Neil Hannon van de band The Divine Comedy schreef de liedjes voor de film.

Paul King, VS, 2023, 116 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Timothée Chalamet, Olivia Colman, Hugh Grant, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson..