Play

Wonder Wheel

Tragikomedie van Woody Allen over vier met elkaar verstrengelde levens te midden van een druk pretpark op Coney Island, New York in de jaren vijftig.

Tijden & Tickets

Hier woont Ginny – een voormalig actrice – met haar echtgenoot Humpty. Een affaire met de jonge knappe badmeester en aanstormend dichter Mickey maakt het mogelijk om te ontsnappen aan haar liefdeloze huwelijk, en de sores rond haar pyromane zoon Jake. Alsof dat nog niet genoeg is, zoekt Humpty’s dochter Carolina bij hen een schuilplaats om uit handen van de maffia te blijven.

De klassieke ingrediënten van een Woody Allen film zijn allemaal aanwezig. Liefde en bedrog vervat in een liefdesdriehoek vol passie (MANHATTAN), geweld en verraad (BULLETS OVER BROADWAY) en het spelen voor God (CRIMES AND MISDEMEANORS). Dit alles gedragen door sterke vrouwenrollen. Net als in ANNIE HALL en RADIO DAYS is Coney Island het decor. Een kermis, maar dan wel poëtisch in beeld gebracht met het reuzenrad als symbool voor het menselijk lot. (ej)

Woody Allen, VS, 2017, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jim Belushi, Juno Temple, Justin Timberlake, Kate Winslet, Max Casella.