Play

WOMENstruate - Engels ondertiteld

WOMENstruate geeft een onverbloemde kijk in het leven van zeven Afrikaanse vrouwen en hun ervaringen met menstruatie.

Tijden & Tickets

Op elk moment van de dag zijn 800 miljoen mensen over de hele wereld ongesteld. Het zou een doodgewoon onderdeel van het dagelijks leven moeten zijn, maar voor veel vrouwen gaat menstruatie gepaard met een groot stigma en taboe.

Cyclonen in Mozambique, dakloosheid in Zuid-Afrika, hiv-besmettingen in Eswatini en vluchtelingenkampen in Zuid-Soedan zijn slechts enkele van de zaken waaraan deze vrouwen en meisjes aan zijn blootgesteld. De vrouwen zijn misschien van verschillende generaties en uit verschillende landen, maar de boodschap die ze uitdragen is dezelfde: menstruatie is normaal.

Toen regisseur Lauren Anders Brown WOMENstruate ging filmen, was ze van plan om dat in vier tot zeven dagen te doen, de gemiddelde duur van de menstruatie van een vrouw, als een ode aan wat een vrouw kan bereiken met de juiste middelen en steun. De documentaire werd uiteindelijk in zes dagen gefilmd.

Lauren Anders Brown, VS, Zuid-Afrika, VK, 2019, 52 min. Engels, Portugees & Zoeloe gesproken, Engels ondertiteld.
MV5 BMD Ew YTQ2 Ym Et Zjg3 OC00 Zj Nk L Tgw M Dkt ZD Vm Mj I1 N Dg4 Ym U2 Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy Njg1 MTM0 OTA V1 619636f8620c1