Play

Women Talking

Urgent, onverschrokken drama van Sarah Polley over seksueel misbruik in een gesloten geloofsgemeenschap. Met Claire Foy, Frances McDormand, Rooney Mara en Jessie Buckley. Winnaar van de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario.

Tijden & Tickets

Nadat hun gewelddadige mannen zijn gearresteerd, moeten de vrouwen binnen twee dagen een beslissing nemen voordat de mannen weer worden vrijgelaten. Zoals het was, kan het niet doorgaan. Wordt het vluchten, vechten of niets doen? Hun kansen overwegend ontstaan er felle discussies, die worden geregistreerd door de zachtaardige dorpsonderwijzer. De vrouwen in de strenge gemeenschap hebben geen onderwijs gehad en kunnen niet lezen of schrijven, maar ze reageren allemaal op hun eigen manier op wat hen is overkomen.

In deze film, naar het boek van Miriam Toews, gaat het over grote thema’s die hier op meesterlijke wijze teruggebracht worden tot een lokaal probleem in een kleine gemeenschap. Hoe ga je om met machtsmisbruik, afhankelijkheid, vergeving en trauma’s? En is er nog hoop voor de vrouwen? (av)

Sarah Polley, VS, 2022, 107 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Frances McDormand, Claire Foy, Rooney Mara, Jessie Buckley, Ben Wishaw, Michelle McLeod..