Play

Open Air | Wolfwalkers (OV) - Cineville Zomertour

Na het prachtige Song of the Sea keren Tomm Moore en Ross Stewart terug naar hun Keltische roots voor een verhaal over vriendschap, mythes en de natuur.

Door de slechte weersvoorspellingen wordt deze film naar binnen verplaatst.
Tijden & Tickets

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Overdag zijn ze mens, ’s nachts veranderen ze in wolven. Daar moet een einde aan komen, zo heeft Lord Protector de inwoners van het middeleeuwse stadje Kilkenny duidelijk gemaakt. Hij laat daarom een jager komen om de wolven te doden.

Als Robyn met haar vader, de jager, naar het stadje reist, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh naar haar op zoek. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

Deze sterke fabel over vriendschap is rijk aan kleurdiepte en details, met een nadruk op scherpe, hoekige lijnen. De prachtige animatie en de vertelstijl doet ons sterk denken aan het werk van Studio Ghibli. Ook wordt de film sinds zijn première op Filmfestival Toronto de hemel in geprezen. Daarom vertonen we de film in de originele taal, met Nederlandse ondertiteling.

Tomm Moore & Ross Stewart, Ierland, Luxemburg, VS, 2020, 103 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Wolfwalkers Nl Ps 1 Jpg Sd Low 10482 1603195842