Wolfwalkers (NL)

Tomm Moore (Song Of The Sea) duikt in de Ierse folklore voor deze betoverende animatiefilm over een elfjarig meisje dat bevriend raakt met een wezen dat half mens, half wolf is.

Tijden & Tickets

Lord Protector, de heerser over een stadje, houdt de bevolking stevig onder de duim. Ook de bossen buiten de stadsmuren, waar wolven en wilde honden leven, wil hij onder controle krijgen. Hij laat daarom een man naar Ierland komen om de dieren te doden. Diens dochter Robyn wil een even slimme jager worden als haar vader Bill, maar al snel komt ze in aanraking met Mebh, een wolfwalker.

Er ontstaat een diepe vriendschap tussen de twee meisjes. Robyn raakte ervan overtuigd dat de wolven het waard zijn om te beschermen. Daarmee komt ze niet alleen in conflict met Lord Protector, maar ook met haar vader.
Deze sterke fabel over vriendschap is rijk aan kleurdiepte en details, met een nadruk op scherpe, hoekige lijnen. Vastberadenheid, avontuur, humor, familiebanden en de moed om te doen wat juist is, zijn de universele ingrediënten voor dit prachtige sprookje. (av)

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Tomm Moore & Ross Stewart, Ierland, Luxemburg, VS, 2020, 103 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.
Wolfwalkers Nl Ps 1 Jpg Sd Low 201020 141605 10489 1603196164