Play

Wolf

Het zal niemand ontgaan zijn: de wolf is terug in Nederland. Bijzondere natuurdocumentaire over de terugkeer van dit roofdier, met een voice-over van Matthijs van Nieuwkerk.

Tijden & Tickets

Tijdens het maken van de driedelig tv-serie DE TERUGKEER VAN DE IJSVOGEL – BEVER – TORENVALK besefte Cees van Kempen dat er een andere, heel bijzondere terugkeer aanstaande was. Honderdvijftig jaar nadat de wolf uit Nederland was verdwenen, keerde deze weer terug in ons kikkerlandje. De eerste roedelvorming vond plaats in 2019 en sindsdien is de wolf weer een vaste bewoner van de Veluwe geworden. De terugkeer van de wolf werd gevierd als een bekroning op het natuurbeleid van de voorbije decennia, zij het dat de terugkeer van de wolf ook nieuwe problemen oplevert.

Nog voordat een eerste wolvenpaar zich definitief in Nederland had gevestigd, stond van Kempen al in de startblokken. Meer dan duizend dagen brachten Van Kempen en zijn team door in de bossen van Nederland, hetgeen beloond werd met schitterende beelden van de notoir schuwe wolven.

WOLF werd gemaakt met steun van IFAW, een stichting die wereldwijd werk maakt van constructieve oplossingen voor conflicten tussen mensen en dieren. De stichting zet zich via ‘Wolven in Nederland’ in om een goede terugkeer van de wolf in Nederland mogelijk te maken.

Cees van Kempen, Nederland, 2021, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.