Play

Winter Brothers

De experimentele en vervreemdende debuutfilm van beeldend kunstenaar/fotograaf Hynur Pálmason volgt twee broers die in een afgelegen Deense kalkmijn werken.

N.B: Deze film is Deens en Engels gesproken, en Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De excentrieke Emil en zijn oudere broer Johan zijn loonslaven, werkend onder het constante, oorverdovende gezoem van de machines die ze bedienen. De mijnwerkers wonen in prefab-schuren op het terrein. In hun vrije tijd maken ze jacht op alleenstaande vrouwen in de stad. De labiele en wat onnozele Emil verlangt naar liefde en seks. Als zijn broer het aanlegt met de vrouw van zijn dromen, knapt er iets in Emil en raakt hij zijn greep op de werkelijkheid kwijt. In een reeks hallucinatoire scènes daalt de film af in de geest van de verwarde Emil.

Het visueel indrukwekkende WINTER BROTHERS werd geschoten op analoog 16 mm filmmateriaal en tijdens het filmfestival in Locarno bekroond met de hoofdprijs van de jongerenjury, de prijs voor beste acteur en de Europa Cinemas Label-prijs, toegekend door een jury van Europese filmhuisprogrammeurs.

Hlynur Palmason, Denemarken, IJsland, 2017, 94 min. Deens & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Victoria Carmen Sonne, Lars Mikkelsen, Peter Plaugborg.