Play

Wilkolak

Jonge overlevenden van een concentratiekamp krijgen te maken met nieuwe gruwelen in een oorlogsthriller over overleven. Fraaie mix van genrefilm, oorlogsfilm en coming-of-age-drama.

Tijden & Tickets

Het is de zomer van 1945. Duitsland ligt in puin en de chaos is enorm. In het concentratiekamp Groß-Rosen worden ondertussen de overlevende gevangen bevrijd, onder wie een groepje kinderen dat wordt ondergebracht in een verlaten villa. De twintigjarige Hanka, zelf een voormalig gevangene, houdt er toezicht. Ondanks een gebrek aan voedsel en water hervinden de kinderen voorzichtig vreugde, maar het duurt niet lang voor zich nieuwe verschrikkingen aankondigen. Agressieve Duitse kamphonden, vrijgelaten door de gevluchte SS-officieren, zwerven door het bos op zoek naar voedsel. Ook zich verschuilende Duitse en Russische soldaten maken de omgeving onveilig.
In zijn tweede speelfilm, waarvoor hij zelf het scenario schreef, mengt de Poolse regisseur Adrian Panek oorlogsdrama met coming-of-age en horror elementen. Het leverde hem tot dusverre zeven internationale filmprijzen op.

Adrian Panek, Polen, Nederland, Duitsland, 2019, 88 min. Pools, Russisch & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld.