Play

Wildlife

Familiedrama naar de roman van Richard Ford, over het uiteenvallen van een doorsneegezin in het noorden van Montana aan het eind jaren van de jaren vijftig, gezien door de ogen van zoon Joe.

Tijden & Tickets

Een op het oog gelukkig lijkend gezin, bestaande uit Jerry, Jeanette en hun tienerzoon Joe, kan maar net rondkomen van Jerry’s weinig bevredigende baantje op de golfbaan. Als Jerry na een incident zijn werk verliest, valt zijn Amerikaanse droomideaal helemaal in duigen. Joe ziet met lede ogen aan dat het huwelijk van zijn ouders scheuren begint te vertonen. Om zijn onrust en teleurstelling te bezweren, sluit Jerry zich aan bij de brandweer, die op dat moment aan de grens van Canada grote branden bestrijdt. In feite betekent dit het einde van het gezin als zodanig. Jeanette probeert zo goed en zo kwaad haar imago van opgewekte stabiele huisvrouw hoog te houden, maar Joe ziet haar langzaamaan veranderen in een wanhopige, gedesillusioneerde vrouw die het aanlegt met een oudere man. Door het rebelse gedrag van zijn moeder moet de jonge Joe snel volwassen worden en voor zichzelf leren zorgen.
Acteur Paul Dano maakte met deze tedere film een prima debuut als regisseur. (av)

Paul Dano, VS, 2018, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp, Zoe Margaret Colletti.