Play

Wild Rose

Vertederend en opzwepend portret van Rose-Lynn, een rauwe maar getalenteerde jonge vrouw uit Glasgow die droomt van een carrière als country-zangeres.

Tijden & Tickets

Na een gevangenisstraf van een jaar staat Rose-Lynn weer op vrij voeten. De eerste stop is een vriendje, de tweede haar moeder, die op Lynns kinderen van vijf en acht past. Tot grote ergernis van haar moeder zijn haar kinderen ondergeschikt aan haar grote droom. Om toch enigszins de grip op het leven terug te krijgen, besluit Rose-Lynn aan de slag te gaan als huishoudster voor de welgestelde Susannah. Zij is erg onder de indruk van Lynns zangkunsten en stelt alles in het werk om haar in Amerika te krijgen. Dit lukt, maar de vraag rest: erkent de bakermat van de country de potentie van Rose-Lynn?

Rose-Lynn wordt gespeeld door het talent Jessie Buckley (BEAST). Zij herinnert op momenten aan Chrissie Hynde van The Pretenders: niet enkel qua gezicht, en de glans in haar uitstraling, maar vooral door haar prachtige stem, die door merg en been gaat.

Tom Harper, VK, 2018, 101 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Julie Walters, Jessie Buckley, Craig Parkinson, Sophie Okonedo, Jamie Sives.