Play

Wild at Heart

Heerlijk groteske, gewelddadige, maar ook romantische roadmovie over een verliefd stel dat uit de handen van een huurmoordenaar probeert te blijven. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes.

N.B: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld
Tijden & Tickets

Als Sailor uit de gevangenis wordt vrijgelaten, zoekt hij gelijk zijn geliefde Lula op. In een cabriolet zetten ze koers naar Californië. Lula’s hysterische moeder moet niks van Sailor hebben en stuurt zowel een privé-detective als een huurmoordenaar achter hen aan. Op hun wilde reis ontmoeten Lula en Sailor een bonte verzameling freaks – waaronder een onvergetelijke Willem Dafoe als de afzichtelijke smeerlap Bobby ‘just like the country’ Peru – en regent het intertekstuele referenties naar THE WIZARD OF OZ.

WILD AT HEART is één van de toegankelijkste en vermakelijkste films uit het oeuvre van Lynch: een van seksuele spanning doordrenkte roadmovie in een B-film jasje van slangenleer.

David Lynch, VS, 1990, 125 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling. Met Nicolas Cage, Laura Dern, Willem Dafoe, J.E. Freeman, Crispin Glover.