Play

Wil

Belgisch oorlogsdrama van Tim Mielants (De Patrick) over drie jonge mensen die trachten te overleven in het bezette Antwerpen. Naar de roman van Jeroen Olyslaegers.

Tijden & Tickets

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Maar hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?

WIL is de tweede speelfilm van Tim Mielants, die internationaal veel succes oogstte met zijn debuutfilm DE PATRICK. De film is gebaseerd op de roman WIL, waarmee Jeroen Olyslaegers de Fintro Literatuurprijs won. Volgens Olyslaegers onderzoeken de roman en de film ‘of je in tijden van oorlog een goed mens kan zijn als je doet wat je moet doen om te overleven.’

Tim Mielants, België, 2023, 113 min. Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Pierre Bokma, Karina Smulders..