Play

White Noise

Zwarte komedie van Noah Baumbach (Marriage Story) over een gezin dat probeert om te gaan met de problemen van het dagelijks bestaan… en een giftige wolk. Met Adam Driver.

Tijden & Tickets

In een klein stadje in Amerika botst een dronken vrachtwagenchauffeur frontaal op een trein vol giftige chemicaliën. Een zwarte wolk verspreidt zich. Jack, een populaire hoogleraar Hitler-studies met een grote fascinatie voor supermarkten, staat erbij en kijkt ernaar. Samen met zijn vrouw – die op de een of andere manier steeds vergeetachtiger wordt – en vier kinderen slaat hij op de vlucht. Hoe veel zorgen moeten ze zich maken? En het zal toch allemaal wel weer goedkomen?

Op WHITE NOISE is niet zomaar een label te plakken. De film is een uitzonderlijke mix van absurde humor, existentiële vragen, maffe actiescènes en maatschappijkritiek. Baumbach trok alle registers open om het onverfilmbare boek van Don DeLillo naar het grote doek te brengen. Waar we de regisseur vooral kennen van persoonlijke en vaak pijnlijk grappig relatiedrama’s, kiest hij met WHITE NOISE een andere, meer maximalistische weg. De film opende eerder dit jaar het filmfestival van Venetië.

Noah Baumbach, VS, 2022, 136 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle, Raffey Cassidy, Jodie Turner-Smith, Lars Eidinger.