Play

White Berry

Speelfilmdebuut van Sia Hermanides (bekend van de tv-serie Voetbalmeisjes) over een Nederlands-Afrikaans meisje met albinisme op zoek naar haar plek in de wereld.

Tijden & Tickets

De zeventienjarige Grace is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Rotterdam, omdat albinojagers jacht maakten op haar pigmentloze huid. Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen. Wanneer ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, opent zich een nieuwe wereld voor Grace. Zij ziet Kya en haar entourage als de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van de persoon die Grace zou willen zijn: krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze zet alles op alles om onderdeel te worden van de groep. Maar hoe doe je dat, als je zelfbeeld door jarenlange uitsluiting zo negatief is geworden?

WHITE BERRY is het speelfilmdebuut van Sia Hermanides en deels gebaseerd op eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi.

Sia Hermanides, Nederland, 2022, 89 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Latifa Mwazi, Emmanuel Ohene Boafo, Joyeuse Musabimana, Jerry Armah, Jhamal Emanuelson.
White Berry ps 1 jpg sd low 62c54d53f310a