Play

Wheel of Fortune and Fantasy

Drieluik van dé Japanse regisseur van dit moment – Oscarwinnaar Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car) – over drie vrouwen die voor een bepalende keuze in hun leven staan.

Tijden & Tickets

Knap hoor, twee juweeltjes in een jaar tijd. De liefhebbers van DRIVE MY CAR zullen zeker genieten van dit fijnzinnige drieluik over liefde, toeval en lotsbestemming. Elk van de drie losstaande verhalen is een portret van moderne liefde in Japan: een onverwachte liefdesdriehoek, een mislukte poging om iemand te verleiden en een ontmoeting die niet is wat het lijkt. Op sobere en elegante wijze wordt de rol van toeval in ons dagelijks leven onder de loep genomen.

Sinds zijn debuut – een remake van Andrej Tarkovski’s SOLARIS – bouwt Ryûsuke Hamaguchi gestaag verder aan een indrukwekkend oeuvre met gelaagde en complexe films over intimiteit en de waarde van menselijke relaties. Het vijf uur durende HAPPY HOURS uit 2015 betekende zijn doorbraak bij een groter internationaal publiek. Terugkerende kenmerken in veel van zijn films zijn de bijna toneelachtige omlijsting en de vele dialogen. Zo ook in deze film. Want volgens Hamaguchi is dialoog een manier om jezelf en de ander beter te leren kennen. WHEEL OF FORTUNE AND FANTASY won een Zilveren Beer (de Grote Prijs van de Jury) tijdens het filmfestival in Berlijn van 2021. Uit de juryverklaring: ‘De dialogen in deze film beginnen op de plek waar woorden meestal eindigen. Dat is wanneer ze dieper gaan, zo diep dat we ons, verbaasd en verontrust afvragen: hoeveel dieper kan het gaan?’ (ej)

Ryûsuke Hamaguchi, Japan, 2021, 121 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori.