Play

What Do We See When We Look at the Sky?

In Berlijn bekroond romantisch Georgisch sprookje over twee zielen die eerst verliefd en dan vervloekt worden.

Tijden & Tickets
Een perfect decor voor een ontluikende liefde: de oever van de Rioni, de rivier die dwars door de eeuwenoude stad Koetaisi stroomt. Het sprookje tussen de apotheker Lisa en de voetballer Giorgi kan beginnen. Het is liefde op het eerste gezicht, dat is wel duidelijk. Ze spreken af om elkaar de volgende dag te ontmoeten. Maar gaat dat lukken? Het noodlot neemt een loopje met hen beiden, want ze veranderen fysiek in een ander persoon.

WHAT DO WE SEE WHEN WE LOOK AT THE SKY is een ode aan de liefde en de ogenschijnlijk magische aantrekkingskracht tussen mensen, maar is tegelijkertijd een zoektocht naar de gevolgen van het noodlot en de vloek van het boze oog. De gelaagde film is tegelijkertijd een intiem portret van een van de oudste steden ter wereld en haar bewoners. In voice-over vraagt de filmmaker zich af wat het nut van dit type films is. Misschien geen relevante vraag voor de kijker, mits die bereid is zich onder te dompelen in diens visie op de poëzie van het leven. (ej)

Alexandre Koberidze, Duitsland, Georgië, 2021, 150 min. Georgisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ani Karseladze, Giorgi Bochorishvili, Oliko Barbakadze, Giorgi Ambroladze, Vakhtang Panchulidze.
What Do We See When We Look at the Sky ps 1 jpg sd low 617aa817916b2