Play

Western

Een groep Duitse bouwvakkers wordt aan het werk gezet in het afgelegen, prachtige bergachtige ‘wilde westen’ van Bulgarije. Ze zijn daar om een waterkrachtscentrale te bouwen. Al snel doemen er problemen op.

Psychoanalyse & Film
Tijden & Tickets

De watertoevoer is onregelmatig en ook het bestelde cement laat op zich wachten. De verveling zet in, en meer dan bier drinken in de zon zit er niet in. Het water wordt de inzet van een conflict tussen de lokale bevolking en de buitenstaanders. Ook de spanning in het Duitse team groeit als Meinhard, een Duitse versie van John Wayne de eenzame cowboy, zich niet aan de zijde van zijn testosteronrijke collega’s schaart.

WESTERN speelt met het genre: wie goed is of slecht, mag de kijker zelf uitmaken. Het verhaal is subtiel vervat in deze prachtige parabel over een neokoloniale strijd vol met langzaam opgebouwde spanning in een macho omgeving. (ej)

Valeska Grisebach, Duitsland, Bulgarije, Oostenrijk, 2017, 121 min. Duits, Bulgaars & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov, Veneta Fragnova, Viara Borisova.
Western St 5 Jpg Sd High 180524 104309 2473 1527151389