Play

West Side Story

Steven Spielbergs meeslepende verfilming van de musicalklassieker uit 1957 over verboden liefde en de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks. Bekroond met de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Tijden & Tickets

WEST SIDE STORY is misschien wel de musical der musicals: het verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia, verplaatst naar Manhattan, New York. Daar, in de Upper West Side, staan de Jets – witte straatjeugd – tegenover de Sharks – jongeren uit Puerto Rico. Uiteraard raakt Jets-lid Tony hoteldebotel van Maria, het jongere zusje van Sharks-leider Bernardo. Hun liefde wordt zwaar op de proef gesteld.

De filmversie met Natalie Wood en Richard Beymer uit 1961 werd onderscheiden met tien Oscars. Het getuigt dus van enige lef om anno 2021 een remake te willen maken – zelfs als je Steven Spielberg heet. Als we musicallegende én tekstschrijver van de originele musical Steven Sondheim mogen geloven, is het Spielberg gelukt: ‘It’s really terrific!’

Ariana DeBose won als eerste zwarte, openlijk queer vrouw de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Steven Spielberg, VS, 2021, 156 min. Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ansel Elgort, Rachel Zegler.