Wendy

Vrije bewerking van J.M. Barrie's klassieke toneelstuk en boek Peter Pan. Peter is een zwarte Caribische jongen en zijn tegenhanger Wendy is een pientere zelfstandige meid. Hun Neverland is een vulkanische eiland, waar de tijd stil staat en de verbeelding van de kinderen de natuur beheerst.

Tijden & Tickets

Wendy en haar broers turen uit verveling weer eens uit het raam en

kijken naar de voorbijrazende treinen. Maar dit keer zien ze ook Peter

zitten, die ze plotseling meeneemt op reis naar een nieuwe en onbekende

wereld: Neverland. Een plek waar geen volwassenen wonen en tijd niet

bestaat.

In het begin genieten Wendy en haar broers volop van de vrijheid. Elke dag brengt een nieuw avontuur. Hun verbeeldingen bepalen wat er gebeurt in de natuur. Als Wendy inbeeldt dat de vulkaan uitbarst, gebeurt het ook. Maar als hun eeuwige jeugd plots in gevaar dreigt te komen door onheil van buitenaf, keert de groep zich tegen elkaar. Het is aan Wendy om alle kinderen van het eiland te verenigen en te redden. Hiervoor gooit ze haar sterkste wapen in de strijd: haar liefde voor haar familie.

Wendy ging in première op het Sundance Film Festival. Regisseur Benh Zeitlin werd bekend met Beasts of the Southern Wild (2012), waarmee hij twee Oscarnominaties binnen sleepte en op het filmfestival van Cannes onder andere de Gouden Camera won voor beste Debuutfilm.

Benh Zeitlin, VS, 2021, 111 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Devin France, Yashua Mack, Gage Naquin, Gavin Naquin.
MV5 BN2 Nl O Dlk ZW Et N2 U2 OC00 MTI4 L Tlh MT Et ZTM0 MD Iy OD Zi M Dhh Xk Ey Xk Fqc Gde QX Vy MTA1 NTA1 MTI4 V1 607d3cfe0b653