Play

Wei + Q&A Ruud Lenssen & prof. Frans Verhey

Intieme documentaire waarin filmmaker Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt.

Tijden & Tickets

Ruuds vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen, ook nadat bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven hem troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jacs achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. WEI is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Prof. Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en hoofd Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, geeft een inleiding.

Programma:
19.30u Inleiding prof. Frans Verhey
19.45u Start film
21.00u Q&A regisseur Ruud Lenssen en prof. Frans Verhey
21.30u Einde

Dit evenement is in samenwerking met Alzheimer onderzoekfonds Limburg, gericht op de problematiek rondom dementie en het belang van meer geld voor onderzoek in Limburg.

Ruud Lenssen, Nederland, 2019, 71 min. Nederlands & Limburgs gesproken, Nederlands ondertiteld.
Wei Ps 1 Jpg Sd Low 7646 1571750787