Play

Weathering With You - Engels ondertiteld

Inventieve en liefdevolle animé over een puberende jongen en een meisje met een bijzondere gave.

NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Tijdens zijn reis naar Tokyo leert de idealistische 16-jarige Hodaka de volwassen Suga kennen, redacteur van een tijdschrift voor vreemde verhalen. Hij biedt Hodaka een baan en onderkomen in de metropool aan. Zo komt Hodaka in aanraking met de lieve wees Hina, een meisje met een paardenstaart en een bijzondere gave: middels gebeden kan ze de regen stoppen. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee jonge, dolende zielen.

Net zoals in zijn vorige film YOUR NAME – qua bezoekersaantallen de meest succesvolle Japanse film ooit – is de tragiek van de liefde hét geheime ingrediënt van regisseur Makoto Shinkai in deze film. Daarnaast zijn er duidelijk enkele ecologische boodschappen – rommel vooral niet met het weer – en traditioneel-Japanse mythes in te ontwaren. Ook WEATHERING WITH YOU is inmiddels een groot succes in de Japanse filmzalen en bovendien geselecteerd als Japanse Oscarinzending. Het moge duidelijk zijn: Shinkai heeft de wind in zijn rug. En terecht.

Makoto Shinkai, Japan, 2019, 114 min. Japans gesproken, Engels ondertiteld. Met Kotaro Daigo, Nana Mori, Sei Hiraizumi, Yûki Kaji.