Play

Waves of Burlesque

Documentaire over drie vrouwen die in de wereld van burlesque ontdekken wat het betekent om je te uiten zonder schaamte. Daarbij botsen ze echter op hardnekkige (voor)oordelen.

Documentaire
Tijden & Tickets

Voor de performers is burlesque een ritueel waarin ze zich bevrijden van schaamte. Ze uiten een kant van hun karakter die in het dagelijks leven weggedrukt wordt. Dans, theater en striptease vormen een provocatieve act die vaak een persoonlijk verhaal vertelt. Door middel van een alter ego verleggen ze hun grenzen en die van hun publiek. Er rust echter een maatschappelijk taboe op seksuele zelfexpressie en optreden als burlesque performer heeft soms consequenties in het dagelijks leven.

In deze korte documentaire zien we Sofia La Notte, die haar eerste stappen zet in de wereld van burlesque en daarbij haar omgeving nog moet zien te overtuigen. Bustie La Tish is op zoek naar een manier om zichzelf te uiten in de buitenwereld, maar ook binnen de traditie van burlesque. En we horen het verhaal van Mechteld Geesing, die werd ontslagen vanwege een lingeriefoto in het tijdschrift Panorama. In WAVES OF BURLESQUE ontdekken we wat hen drijft of juist tegenhoudt. De documentaire verkent de dubbele moraal rondom seksuele expressie, zowel in onszelf als in de samenleving.

Colina van Bemmel, Nederland, 2022, 27 min. Nederlands, Engels & Lets gesproken, Nederlands ondertiteld.