Play

Vox Lux

Satirisch drama over een jonge popmuzikante (Natalie Portman) die onder invloed van de roem verandert in een cynische superster. De evolutie van haar loopbaan wordt gespiegeld aan ingrijpende veranderingen in de Amerikaanse samenleving.

Tijden & Tickets

Op dertienjarige leeftijd wordt Celeste Montgomery slachtoffer van een schietpartij op haar school. Tijdens de herdenkingsdienst maakt ze indruk als ze een samen met haar zus geschreven nummer zingt. Het nummer gaat viral en Celeste komt onder de hoede van een manager. Het is het begin van een carrière als popster, boordevol de bekende schandalen en familieproblemen.

De film bestaat uit twee delen. Eerst zien we hoe de jonge Celeste (vertolkt door Raffey Cassidy) carrière maakt, daarna hoe ze op 31-jarige leeftijd een comeback maakt met het nieuwe album ‘Vox Lux’. Celeste (nu gespeeld door Portman) is door de invloed van angst en roem inmiddels een narcistische superster die speelt met haar imago van onverschillige rebel.

VOX LUX is naast een uitbundig portret van een rockster ook een commentaar op de invloed van terrorisme en sterrendom op de westerse samenleving. De voice-over is van Willem Dafoe, de soundtrack van Scott Walker, de door Celeste gezongen nummers zijn gemaakt door singer-songwriter Sia. (jc)

Brady Corbet, VS, 2018, 110 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin, Jennifer Ehle, Raffey Cassidy.