Play

Virgins

In het vervallen Israëlische kuststadje Kiryat Yam lijkt het leven tot stilstand te zijn gekomen. Maar als voor de kust een zeemeermin wordt ontdekt, leeft het stadje helemaal op.

Tijden & Tickets

De rebelse tiener Lana verveelt zich te pletter in het ingeslapen Kiryat Yam. Ze hangt wat rond met een stel onbeholpen tienerjongens, houdt haar vroegrijpe neef Tamar in de gaten en droomt van verhuizen naar Tel Aviv. De plotselinge komst van een aantrekkelijke schrijver, Tchipi, blijkt een probaat middel tegen haar verveling. Hij weet een lokale mythe om te buigen tot een nieuwsverhaal over een zeemeermin die voor de kust van Kiryat Yam is gesignaleerd. Het verhaal is landelijk nieuws en al snel stromen de toeristen weer toe. Voor de lokale bevolking een kans om munt te slaan uit de zeemeermin-manie en weer hoop en opwinding terug te brengen in hun leven.
In haar speelfilmdebuut combineert regisseur Keren Ben Rafael een coming-of-age verhaal over een tienermeisje met elementen die zowel aan de fantasie als aan de actualiteit ontleend zijn. Voor de kust van kust van Kiryat Yam zijn immers echt zeemeerminnen gezien.

Keren Ben Rafael, Frankrijk, Israël, België, 2018, 90 min. Hebreeuws gesproken, Engels ondertiteld. Met Joy Rieger, Michael Aloni, Manuel Elkaslassy, Evgenia Dodina.