Play

Vice

Satirisch drama over het leven en de politieke nalatenschap van de voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney. Hoofdrolspeler Christian Bale won voor deze rol een Golden Globe. In totaal kreeg VICE acht Oscar-nominaties, waaronder die voor beste scenario, beste regisseur en beste film.

Tijden & Tickets

VICE laat zien hoe Cheney van een jonge nietsnut uitgroeit tot de machtigste man ter wereld als vicepresident van George W. Bush, mede dankzij de uitgekiende plannen van zijn ambitieuze vrouw en een paar fortuinlijke vriendschappen. Hij was berucht om zijn omstreden standpunten, zoals zijn steun voor de War on Terror en de Irakoorlog. In feite had Cheney achter de schermen de touwtjes in handen. De gevolgen van zijn beleid zijn nog steeds merkbaar.

Deze politieke satire in semi-documentaire stijl (van de makers van THE BIG SHORT) zit vol grappige momenten en tragische waarheden over een man die zijn eigen realiteit creëerde. Transformatie-koning Christian Bale verdwijnt volledig in de rol van Cheney en werd dan ook genomineerd voor een Oscar. In totaal kreeg VICE acht Oscar-nominaties, waaronder die voor beste scenario, beste regisseur en beste film. De film verzilverde de Oscar voor Beste Haar & Make-up. (ek)

Adam McKay, VS, 2018, 133 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill.