Play

Verdwijnen

Dit gevoelige moeder-dochterdrama van Boudewijn Koole (KAUWBOY, BEYOND SLEEP) volgt de 33-jarige fotografe Roos tijdens een moeilijk bezoek aan haar moeder in winters Noorwegen.

Deze film wordt ingeleid door Ingrid van de Ven, psychiater en kandidaat psychoanalytica.
Tijden & Tickets

Roos is naar Noorwegen gereisd om de verjaardag van haar halfbroertje Bengt te vieren, maar het wordt geen vrolijk weerzien met haar familie. Bengt is boos omdat zijn halfzus zo lang niet thuis is geweest, en de verhouding tussen Roos en haar moeder is al sinds jaar en dag stekelig en koud. Elke poging tot contact loopt stuk op een muur van stille verwijten. Voor Roos staat er bij dit bezoek echter veel op het spel: ze is ongeneeslijk ziek en daarom is dit de laatste kans op verzoening met haar moeder. Tijdens het verblijf in Noorwegen wordt het voor Roos steeds duidelijker dat ze niet op de dood wil wachten: ze voelt een verlangen om een laatste reis te maken en in de natuur te verdwijnen, naar de besneeuwde heuvels in de verte.

Boudewijn Koole, Nederland, 2022, 91 min. Nederlands, Engels & Noors gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw, Jakob Oftebro, Marcus Hanssen.