Play

Untouchable

Documentaire over de opkomst en ondergang van filmproducent Harvey Weinstein, die door tientallen vrouwen uit de filmindustrie is beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik. Hoe kon deze man zo lang ongestraft blijven?

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Harvey Weinstein was de zelfbenoemde keizer van Hollywood. Hij produceerde onder meer PULP FICTION, SHAKESPEARE IN LOVE en GANGS OF NEW YORK. In UNTOUCHABLE zien we hoe Weinstein zijn machtsbasis opbouwde en misbruikte. Voormalige medewerkers, vrienden en insiders uit de filmindustrie geven hun kijk op de status van Weinstein als visionair genie, maar leggen ook bloot hoe de filmproducent zijn macht misbruikte.

In openhartige, emotionele en vaak hartverscheurende gesprekken doen slachtoffers van Weinstein hun verhaal. De implicaties van dit schandaal reiken tot ver buiten Hollywood en roepen de vraag op hoe ons rechtssysteem en onze samenleving moeten veranderen om dit soort misbruik in de toekomst te voorkomen.

Ursula MacFarlane, VS, 2019, 98 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Harvey Weinstein, Rosanna Arquette, Ronan Farrow, Paz de la Huerta, Erika Rosenbaum, Hope d’Amore, Caitlin Dulany.