Play

Une nuit

Romantische Franse praatfilm over een man en een vrouw die na een toevallige ontmoeting in een bomvolle metro een lange nachtelijke wandeling door broeierig Parijs maken.

Tijden & Tickets

Als Aymeric en Nathalie tegen elkaar opbotsen in de metro, ontstaat er een verhitte ruzie. Maar tegelijkertijd slaat er een vonk over en kort daarna hebben ze samen seks in een fotohokje op het station. Als ze zich aan elkaar voorstellen, blijkt echter dat ze allebei gelukkig getrouwd zijn en kinderen hebben.

In een opwelling zwerven ze de hele nacht door de levendige straten van Parijs, terwijl ze ondertussen samen huilen, dansen en vooral lange gesprekken voeren, over liefde, huwelijk en lichamelijke aantrekkingskracht. Naarmate de nacht vordert, stellen ze het moment van afscheid nemen steeds uit en proberen zo lang mogelijk samen te genieten.

Regisseur/hoofdspeler Alex Lutz noemt dit romantische drama een ode aan de liefde, maar liefde is wel, zo zei hij in een interview, ‘work in progress’. UNE NUIT werd geselecteerd voor het Un Certain Regard-programma op het filmfestival van Cannes. (bw)

Alex Lutz, Frankrijk, België, 2023, 91 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alex Lutz, Karin Viard, Jérôme Pouly, Noémie de Lattre, Kenza Fortas..