Play

Une Femme est une Femme - Engels ondertiteld

Muzikale komedie met Anna Karina als een Parijse nachtclubdanseres die op een dag besluit dat ze binnen 24 uur zwanger wil worden. De meest toegankelijke film uit Godards oeuvre.

Tijden & Tickets

Met UNE FEMME EST UNE FEMME presenteerde de compulsief innovatieve regisseur Jean-Luc Godard een neorealistische musical, ogenschijnlijk een contradictio in terminis. Geleid door de Franse supersterren Anna Karina, Jean-Paul Belmondo en Jean-Claude Brialy is dit een geslepen, speels eerbetoon aan de Amerikaanse musical, waarin Godards kenmerkende humor en intellectuele scherpzinnigheid ruim baan krijgt. De film vertelt het verhaal van danseres Angéla die probeert een kind te krijgen met haar tegenstribbelende minnaar Émile. Met een duizelingwekkende mix van kleur, humor en muziek van de beroemde componist Michel Legrand, toont UNE FEMME EST UNE FEMME de jonge Godard op zijn warmst en meest toegankelijk.

Jean-Luc Godard, Frankrijk, 1961, 85 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Jean-Claude Brialy, Anna Karina, Jean-Paul Belmondo.