Play

Une Belle Course

Hartverwarmend drama over een 92-jarige vrouw die een taxichauffeur vraagt om haar nog een keer langs belangrijke plekken uit haar leven te rijden.

Tijden & Tickets

Sommige taxiritten kunnen levens veranderen. Charles is taxichauffeur in Parijs, en hij heeft een zeer slechte dag. Hij dreigt zijn rijbewijs kwijt te raken vanwege talrijke verkeersovertredingen en zijn huwelijk staat op springen. Zijn volgende klant is Madeleine, een onberispelijk verzorgde 92-jarige vrouw, die een taxi heeft gebeld om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze laat Charles echter al bij het instappen weten dat ze niet rechtstreeks naar het tehuis wil. In plaats daarvan wil ze langs plekken rijden die een bijzondere betekenis hebben gehad in haar leven. Charles is aanvankelijk geïrriteerd en mopperig, maar raakt langzaam gefascineerd door de verhalen van Madeleine. Als Madeleine openhartig vertelt over enkele dramatische gebeurtenissen uit haar leven, besluit Charles zijn eigen zorgen op te biechten.

De rol van taxichauffeur Charles wordt prachtig vertolkt door Dany Boon, die vooral bekend is uit kluchtige films als BIENVENUE CHEZ LES CH’TIS, maar die zich hier van zijn serieuze kant laat zien.

Christian Carion, Frankrijk, 2022, 91 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Line Renaud, Dany Boon, Alice Isaaz, Jérémie Laheurte, Gwendoline Hamon..