Play

Une Année Difficile

Franse komedie van de makers van Intouchables over twee dwangmatige geldverkwisters wiens leven een onverwachte wending neemt als ze hun financiële problemen proberen op te lossen.

Tijden & Tickets

Albert en Bruno bevinden zich in grote financiële problemen en proberen met list en bedrog te overleven. Per toeval komen ze elkaar tegen bij een bijeenkomst voor milieuactivisten, waar ze eigenlijk naartoe waren gegaan voor het gratis bier. Al snel laten ze zich – onder leiding van Valentine – meeslepen in allerlei ludieke acties, bedoeld om de wereld een spiegel voor te houden. En waar Valentine doorgaans onverschillig is voor romantiek en geen plek in haar leven heeft voor een relatie, maakt Albert iets in haar los.

Met UNE ANNÉE DIFICILE voegen Olivier Nakache en Éric Toledano een nieuwe parel toe aan hun indrukwekkende filmografie, waarin humor, hoop en een inspirerend verhaal de terugkerende elementen vormen, in lijn met hun eerdere successen als INTOUCHABLES en HORS NORMES

Olivier Nakache & Éric Toledano, Frankrijk, 2023, 120 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pio Marmaï, Jonathan Cohen, Noémie Merlant, Mathieu Amalric, Grégoire Leprince-Ringuet.