Play

Undine

Dit mysterieuze drama van Christian Petzold (Barbara) is een moderne bewerking van de mythe van een waternimf die, eenmaal uit het water, enkel kan overleven door de liefde.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

UNDINE zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Undine, een jonge vrouw met een mysterieuze afkomst, werkt in Berlijn als historica. Het voormalig waterwezen heeft zich echter uitstekend aangepast aan het aardse bestaan. Als haar vriend haar op een dag vertelt dat hij een andere liefde heeft, betekent dit in de mythe van de waternimf dat zij haar geliefde moet doden. Nog voordat ze kan treuren en een moordplan beramen, leert ze Christoph kennen waarmee ze een relatie begint. Hij is een professioneel duiker, die een van haar lezingen bezocht en de waterwereld goed kent. De vraag is of Undine de regels die voor wezens zoals zij gelden zodanig kan veranderen dat niemand dood hoeft.

Spanning, romantiek, bovennatuurlijke elementen en humor wisselen elkaar af in dit bijzondere en soms raadselachtige portret over een zeemeermin op het droge.

Christian Petzold, Duitsland, Frankrijk, 2020, 90 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle.
Undine Ps 1 Jpg Sd Low 10658 1604396948