Play

Undine

Dit mysterieuze drama van Christian Petzold (Barbara) is een moderne bewerking van de mythe van een waternimf die, eenmaal uit het water, enkel kan overleven door de liefde.

Tijden & Tickets
Undine, een jonge vrouw met een mysterieuze afkomst, werkt in Berlijn als historica. Het voormalig waterwezen heeft zich echter uitstekend aangepast aan het aardse bestaan. Als haar vriend haar op een dag vertelt dat hij een andere liefde heeft, betekent dit in de mythe van de waternimf dat zij haar geliefde moet doden. Nog voordat ze kan treuren en een moordplan beramen, leert ze Christoph kennen waarmee ze een relatie begint. Hij is een professioneel duiker, die een van haar lezingen bezocht en de waterwereld goed kent. De vraag is of Undine de regels die voor wezens zoals zij gelden zodanig kan veranderen dat niemand dood hoeft.

Spanning, romantiek, bovennatuurlijke elementen en humor wisselen elkaar af in dit bijzondere en soms raadselachtige portret over een zeemeermin op het droge.

Christian Petzold, Duitsland, Frankrijk, 2020, 90 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz, Anne Ratte-Polle.