Play

Under The Tree

Zwartkomisch drama uit IJsland over een totaal uit de hand lopende burenruzie vanwege een uit de kluiten gewassen boom.

Tijden & Tickets

Wanneer Atli door zijn vrouw op straat wordt gezet en zij hem verbiedt hun dochtertje te zien, trekt hij noodgedwongen weer bij zijn ouders in. Die wonen in een keurige buitenwijk, maar niet alles is koek en ei. Ze hebben bonje met de buren omdat hun boom te veel schaduw werpt op hun terras, en ook binnenshuis zijn er spanningen. Terwijl Atli wanhopig probeert zijn dochter weer te zien, wordt de burenstrijd steeds grimmiger. Bezittingen worden vernield, huisdieren verdwijnen, er worden beveiligingscamera’s geïnstalleerd en de buurman is zelfs met een kettingzaag gesignaleerd.

Sigurðssons derde film is verontrustend en absurd tegelijkertijd. De film gaat langzaam over van een zeer zwarte komedie in een drama en tragedie. Het verwassen kleurenpallet en de indringende soundtrack onderstrepen het drama. (ek)

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, IJsland, Frankrijk, 2018, 89 min. IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann, Selma Björnsdóttir.