Play

Under the Skin

Een radicale, visueel en auditief bedwelmende sciencefictiontrip over een jonge vrouw die met een bestelwagen door Schotland rijdt en onderweg mannen verleidt. De mannen wacht een macaber lot.

Tijden & Tickets

UNDER THE SKIN is een grotendeels dialoogloze beeldenstroom die onder de huid kruipt en de kijker naar een soort droomtoestand voert. Glazer weigert resoluut om de plot uit te leggen, maar hij geeft je net genoeg informatie om je verbeelding aan het werk te zetten: wie is die mysterieuze jonge vrouw eigenlijk? Is het wel een vrouw? En wie is die motorrijder die helpt om de sporen van haar ijzingwekkende daden uit te wissen?

UNDER THE SKIN verdeelde de filmcritici wereldwijd tot op het bot. Tegenstanders zagen een video-installatie die eerder in een museum dan in een bioscoopzaal thuishoort, voorstanders een bezwerend meesterwerk waarmee Glazer in de voetsporen van David Lynch en Stanley Kubrick treedt.

Jonathan Glazer, VK, VS, Zwitserland, 2013, 108 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay, Dougie McConnell, Kevin McAlinden.