Play

Una Mujer Fantastica

Wanneer haar levensgezel Orlando plotseling overlijdt, loopt Marina vast in een wereld vol vooroordelen. Drama omtrent een transgender vrouw en haar strijd om acceptatie. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. 

Tijden & Tickets
Het zal je maar gebeuren. Overlijdt je twintig jaar oudere partner van wie je zielsveel houdt en die ook zielsveel van jou hield, word je ineens verdacht van moord. Dat is precies wat Marina overkomt. Dat ze zichzelf Marina noemt terwijl in haar identiteitspapieren een mannennaam staat, is slechts één van de feiten die de politie en de familie van de overledene verdacht vinden. Hoe komt Orlando aan al die blauwe plekken? En hoe verklaart Marina Orlando’s hoofdwond?

Na zijn succesvolle GLORIA schetst Lelio opnieuw een intiem portret van een vrouw die graag zichzelf wil zijn, maar daarin door haar omgeving wordt gedwarsboomd. Hij brengt een empathische ode aan transgenders en de dagelijkse obstakels waar zij mee kampen. (ms)

Sebastián Lelio, Chili, Duitsland, Spanje, VS, 2017, 104 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim, Nicolás Saavedra.
Una Mujer Fant Stica Ps 1 Jpg Sd Low 1286 1516870385