Play

Un Triomphe

Frans komisch drama over een acteur die een theaterworkshop in een gevangenis geeft. Samen met de gedetineerden brengt hij Wachten Op Godot op de planken.

Tijden & Tickets
Acteur Étienne heeft moeite om rond te komen en stemt daarom schoorvoetend in met een opdracht om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met de gedetineerden Samuel Becketts beroemde toneelstuk WACHTEN OP GODOT op te voeren. Wanneer de bonte groep gevangenen toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. De mannen beginnen aan een tournee en ze maken kennis met de voor hen volkomen onbekende wereld van het theater, maar de terugkeer naar een leven achter de tralies wordt daardoor steeds pijnlijker.

Het verhaal van UN TRIOMPHE is losjes gebaseerd op dat van theaterregisseur Jan Jönson, die in de jaren tachtig met een groep gedetineerden succesvol langs Zweedse podia toerde. De film won de European Film Award in de categorie Beste Komedie.

Emmanuel Courcol, Frankrijk, 2021, 107 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho, Sofian Khammes, Pierre Lottin.
Un triomphe ps 1 jpg sd low Copyright Carole Bethuel 60ffb94d4edee