Play

Un Métier Sérieux

Realistisch en humoristisch drama over de vele uitdagingen van een serieus beroep: het leraarschap. Met een Franse topcast waaronder François Cluzet en Adèle Exarchopoulos.

Tijden & Tickets

Een nieuw schooljaar op een middelbare school in een buitenwijk van Parijs. Het team van enthousiaste docenten krijgt gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar zonder enige vooropleiding of ervaring. Wanneer hij terechtkomt in een lastige situatie, laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan. Zo krijgt hij een andere kijk op het beroep van docent en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog altijd bestaat.

Na de wereld van de geneeskunde in een aantal films te hebben verkend, richt de Franse regisseur Thomas Lilti zich nu op het domein van het lesgeven. Hij laat de beproevingen en passies van het beroep van docent zien, een vak dat maar al te vaak ondergewaardeerd wordt. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd – zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé – brengt hij realistisch en overtuigend in beeld, maar tegelijkertijd met een zekere luchtigheid en humor. Het sublieme spel van zijn cast, bestaande uit Franse topacteurs, geeft de film een onweerstaanbare charme. (bw)

Thomas Lilti, Frankrijk, 2023, 101 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vincent Lacoste, François Cluzet, Louise Bourgoin, Adèle Exarchopoulos, William Lebghil.