Play

Un Homme et Une Femme

Klassiek liefdesdrama uit 1966 over de onverwachte romance tussen twee door het leven getekende mensen. Winnaar Gouden Palm in Cannes en Oscar voor beste buitenlandse film.

Tijden & Tickets

In dit universele liefdesverhaal vallen twee eenzame mensen voor elkaar tijdens een ontmoeting bij een kostschool, waar hun kinderen op zitten. Hij is een aantrekkelijke autocoureur, zij script girl in de filmindustrie. Als hun liefde opbloeit, blijken niet alleen carrière en ouderschap moeilijk te verenigen, maar spelen ook de herinneringen aan hun overleden partners steeds vaker een rol. Hoewel de liefde tussen de twee (en chemie tussen de hoofdrolspelers) overduidelijk is, worden de obstakels te groot.

Dit simpele realistische gegeven wordt door de regisseur op een tedere en verrassend visuele manier en met een hartverwarmende humor in beeld gebracht. Ook de prachtige muziek van Francis Lai draagt in hoge mate bij aan dit hoogtepunt uit het oeuvre van Claude Lelouch. (av)

Claude Lelouch, Frankrijk, 1966, 102 min. Frans, Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh, Valérie Lagrange, Antoine Sire.
Unhommeetunefemmeaffiche 132109430976828878 Big 9050 1583920705