Play

Un Fils

Zenuwslopend drama over een Tunesisch gezin dat in een crisissituatie belandt als hun elfjarige zoontje geraakt wordt tijdens een vuurgevecht tussen islamitische strijders.

Tijden & Tickets

Fares heeft fortuin gemaakt in Frankrijk en is nu terug in Tunesië om samen met zijn vrouw Meriem en zoontje Aziz van een vakantie te genieten. Per ongeluk raken ze verzeild in een vuurgevecht tussen islamitische strijders waarbij Aziz op de achterbank door een kogel wordt geraakt. In het ziekenhuis wacht het Tunesische stel een nieuw probleem: Aziz heeft een donorlever nodig. Als gevolg daarvan komen pijnlijke geheimen uit het verleden van Fares en Meriem aan het licht. Een tragedie dreigt.In zijn speelfilmdebuut legt Mehdi Barsaoui de nadruk op de crisissituatie waarin Fares en Meriem belanden, maar hij heeft ook oog voor de maatschappelijke context van die crisis. De film speelt vlak na de Jasmijnrevolutie en legt ook bloot hoe snel vooruitstrevende ideeën weer overboord gezet kunnen worden in een conservatief land. De film won een acteerprijs voor hoofdrolspeler Sami Bouajila tijdens het filmfestival in Venetië. (mv)

Mehdi Barsaoui, Tunesië, Frankrijk, Libanon, Qatar, 2019, 95 min. Frans & Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri, Noomen Hamda, Slah Msadek.