Play

Un Beau Matin

Persoonlijk drama van Mia Hansen-Løve (L’Avenir) met Léa Seydoux als een alleenstaande moeder die een affaire begint op een moment dat haar zieke vader veel zorg nodig heeft.

Tijden & Tickets

Sandra – een glansrol van Lea Seydoux - werkt als freelance vertaler in Parijs en leidt een hectisch leven. Haar werk is veeleisend en doordat haar man vijf jaar geleden is overleden, is ze ook alleenstaande moeder. Bovendien moet ze ook nog regelmatig zorgen voor haar hulpbehoevende vader die een ernstige hersenaandoening heeft en snel achteruitgaat.

Sandra gaat echter plotseling uit de overlevingsmodus als ze de charmante Clément tegen het lijf loopt, een oude vriend van haar en haar overleden man. Hoewel Clément getrouwd is en een zoon heeft, ontstaat er geleidelijk aan een romance tussen de twee. Zo vindt Sandra de tederheid en de verlangens terug die ze zo lang heeft moeten missen.

UN BEAU MATIN is een humoristisch en romantisch drama over de complexe gevoelens rondom liefde en relaties. Op het eerste gezicht is dit de zoveelste Franse film uit dit genre, maar schrijver/regisseur Mia Hansen-Løve en hoofdrolspeler Léa Seydoux geven er een frisse, nieuwe draai aan. Met name de uitstekende acteerprestatie van Seydoux weet de film naar een hoger niveau te tillen. (bw)

Mia Hansen-Løve, Frankrijk, VK, Duitsland, 2022, 112 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud, Nicole Garcia, Camille Leban Martins.