Play

Ubiquity

In de documentaire Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld.

Tijden & Tickets

Internetgiganten als Facebook en Google en telefoonproviders willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen voelen zich opgejaagd door deze netwerken, omdat ze overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling. Ze worden ziek van de onzichtbare pulsen van WiFi-routers, smartphones en zendmasten, die hen daardoor dwingen om de draadloze wereld te ontvluchten.

De Zweedse ingenieur Per Segerback stond aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Nu leeft hij al achttien jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling. Ook Asaka in Tokio en Anouk in Nederland zijn overgevoelig voor deze straling. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En vormen zij misschien een waarschuwing voor de negatieve gevolgen van deze stralende nieuwe tijd?

Bregtje van der Haak, Nederland, 2018, 82 min. Engels, Japans, Zweeds & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld.