Twin Peaks S03E08 / White Light White Heat

In deze inventieve en adembenemende Twin Peaks-aflevering neemt David Lynch de kijker mee terug in de tijd. Attentie: dit is een Europese bioscooppremière!

Tijden & Tickets

Een atomische testontploffing in 1945, weergegeven in slow motion, wordt gebruikt als basis voor een uur waarin verhaallijnen rondspringen in tijd en ruimte, als het ware een oefening in vrije associatie. Niet veel anders dan de regisseur al sinds zijn debuut ERASERHEAD doet, kortom, maar dan visueel verbluffender. Tel daar nog een optreden van cultband Nine Inch Nails, een bezeten dubbelganger en enkele kleurrijke, onduidbare figuren bij op, en het is weer duidelijk dat het onderbewustzijn van Lynch absoluut geen grenzen kent. Of zoals The Guardian schreef: “Arguably the most avant garde piece of mainstream television since the show’s initial run”. Daar is helemaal niets aan gelogen.Vertoningen op:

Vrijdag 12 april, 22.00u
Vrijdag 12 april, 23.00u

Deze voorstelling is onderdeel van Museumnacht Maastricht 2019. De voorstelling is gratis toegankelijk, ook voor niet-Museumnachtbezoekers. Er kan niet worden gereserveerd.

, zonder ondertiteling.